TÄYTEKAKKU, JUHLAPÖYDÄN KUNINGATAR

Välillä tuntuu, että kakkupohjan tekeminen on suurta taikuutta, vaikka tekisit kaikki asiat kaikkien oppikirjan sääntöjen mukaan. Vatkaat munat ja sokerin hyvin, käytät loistavia raaka-aineita, uuni on juuri niin kuin pitää ja etkä käy kurkkimassa uunin luukusta sisään. Silti pohja epäonnistuu ja miettii, mitä sitä oikein tekee väärin. Tuntuuko tutulta?

Välillä näin käy ja vaikka hetkellisesti tulisikin olo, että olkoon, niin itse ainakin yritän jos mahdollista niin kauan kuin se onnistuu. Mitä olen oppinut kakkupohjien taikuudesta? Katso kuun asento. Tähän en ole uskonut, mutta nyt uskon, kun kaksi kertaa on käynyt samoin. Jos omistat kanoja, niin kuin me, niin älä leivo niistä tuoreimmista. Vatkaa taikinaa
tarpeeksi kauan, että saat pintaan muodostumaan kuvion. Kuvion tulee myös pysyä pinnassa näkyvissä hetki. Siivilöi jauhot. nostele kevyesti, että jauhot sekoittuvat, mutta älä liikaa. Leivo hyvillä ja tuoreilla raaka-aineilla.

Kun nämä kaikki ohjeet on luettu voi jo siinä vaiheessa tulla tunne, että se on taikuutta suorastaan jos kakkupohja onnistuu. Mutta vaikka aina ei onnistuisikaan, niin onko sillä niin väliä. Aina voi kokeilla uudestaan leipomisen riemulla ja jos se ei onnistu niin täytekakku on siinä armollinen kuningatar, että täytteillä ja kermavaahdolla saa ihmeitä aikaan.

Itse käytin kakkupohjassa tällä kertaa Kinnarin puolikarkeita vehnäjauhoja, mutta ihan hyvin niiden tilalla voisi käyttää myös hiivaleipäjauhoja. Pohjasta tuli kuohkea ja mehevä ja varmasti hyvänmakuinen.

Leipomisen riemua kaikille näin ennen äitienpäivää, älkää stressatko vaan nauttikaa!

Ihanaa äitienpäivää kaikille!

Terkuin Titta Kinnarin Tilan puuhanaisia

Täytekakku pohja
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl Kinnarin puolikarkeaa vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti nostellen taikinan sekaan. Kaada jauhoitettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Täytteenähän kakussa voi olla mitä vain oman maun mukaan ja sesongin mukaan. Itse käytin tässä kakussa täytteenä:
Mascarpone juusto
Kermaa
sokeria
ja Vadelmia

Päälle kermaa ja koristeet oman mielen tai juhlien teeman mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *