Kinnarin Tila

Tervetuloa makumatkalle ja  elämysten pariin Kinnarin Tilalle. Sijaitsemme Hollolan Vesalassa, viljavainioiden keskellä, vain pyrähdys Lahden kaupunkialueesta.  Olemme jo  353 vuotta vanha sukutila ja edelleen sydänjuuria myöten maanviljelijöitä. Unelmamme on säilyttää Kinnarin  tila elinvoimaisena sukupolvilta toisille, ja toimia osana arvokasta Suomalaista puhdasta elintarvikeketjua.

Me, Teemu ja Terhi Kinnari olemme jo neljästoista isäntäpari tilalla. Terhin panos emäntien helminauhassa näkyy suurelta osin Tilamyymälän hoidossa ja matkailuelämysten, myynnin ja markkinoinnin parissa ja toki kodin arjen askareissa. Teemu vastaa viljan viljelystä, jauhamisesta ja kauppojen yhteistyöstä sekä hoitaa metsiä ja muita maatilan toimia.  Mukana arjessa isona apuna ovat isovanhemmat ja loistava työntekijöiden joukko.

Viljelykierrossa on vuosittain ohraa, vehnää, kauraa ja ruista.

Hyvä ja puun kasvua edistävä metsätilan hoito on kunnia-asia ja huomioimme myös ympäristöarvot. Tilan mailta löytyy luonnonsuojelualue sekä vapaaehtoisia suojelualueita.

Tule mukaan Kinnarin Tilan elämään, maista makuja pusseista, kohtaa meidät messuilla ja kahviloissa, kommentoi Facessa tai osta verkosta mieluisat tuliaiset. Tapoja on monia ja kaikki yhtä tärkeitä! Hyvä mieli ja elämys syntyy aidoista asioista, sydämellä.

Terhi ja Teemu Kinnari

Historia, vuodesta 1667

Kinnarin tila syntyi jo kauan sitten Vesalan vainioille aikaan jolloin Ruotsi hallitsi ja Abc-kirja vasta kirjoitettiin. Läpi noitavainojen,  köyhien sotaisten aikojen, Kinnarin tilan pitkät miehet ja heidän vahvat naisensa toteuttivat tilan ydintarkoitusta, maanviljelyä. Vahvan panoksensa Kinnarin isännät antoivat myös itsenäistyvälle Suomelle ja sen jälleenrakentamiselle.

Rukiinniittäjät

Perinteet ja maanviljelys taito kulkeutuivat tilan sukupolvelta toiselle ja tähän maailmaan syntyi myös neljännentoista sukupolven isäntä Teemu, maaseutu jo syvällä sisimmässään. Pitkään ja lujasti Teemu teki työtä maatilan elinvoimaisuuden eteen ja kaihoisasti haaveili löytävänsä rinnalleen puolison. Ihmisen, jolla olisi samalla lailla maaseutu sydämessään. Peltojen keskeltä, punatiilisestä navetasta, kahvin ja suklaakakun tuoksujen keskeltä Teemu löysi Terhin, yritteliään ja herskyvän naisen, jonka kanssa oli helppoa jakaa unelma sukutilan eteenpäin viemisestä.

Kinnarin tilasta alkoi kehittyä maaseudun monipuolinen palveluyritys. Tilaan liittyi Okeroisten maaseutumylly ja jauhoperhe sai alkunsa, kahvilassa leivottiin omista jauhoista herkullisia tuotteita, ja useimmiten kävijälle tarttui mukaan myös suloisia lahjapaketteja.

Tänäänkin Kinnarin tila tarjoaa hypyn vanhaan aikaan puhtaiden ja lähellä tuotettujen raaka-aineiden alkulähteille, jossa jokainen voi kokea maalaistalojen tunnelman, puhtaan ruoan sekä ruisleivän tuoksun hengähtäen hetken viljavainioiden keskellä.

Täällä on on mahdollista tuntea maaseutu ja sen aitous sydänjuuria myöten.