Punainen Hamppurouhemix 350 g, Murtolan Hamppufarmi

6,90 

Nyt raikkaan ja pehmeän makuista HamppuRouhetta punaisilla marjoille höystettynä. Sisältää runaasti lisää hyviä ainesosia suoraan Suomen luonnosta.

Käyttö helppoa. Lisäät rouhetta esim smoothieihin, puuroihin, jälkiruokiin, leivontaa, jne

Valmistus/viljelymaa: SUOMI
Ainekset: Hamppujauhe, puolukka, punaherukka, karpalo. EI lisättyä sokeria tai suolaa.

Ainoastaan luonnon omia ainesosia, aromeja ja makeutta.

1 dl = n. 2,6 dl tuoreita marjoja
29g proteiinia / 100g
39g kuituja / 100g

Ravintosisältö/näringsinnehåll 100g:
Energia/Energi:1356 kJ/327 kcal
Rasva/fett: 10,7 g
josta tyydyttynyttä/ varav mättade: 1,0 g
Hiilihydraatit/ kolhydrater: 8,0 g
josta sokereita/ varav sockerarter: 5,1 g
Ravintokuitu/ kostfiber: 39,2g
Proteiini / protein: 28,7 g Suola /salt: 0 g Laktoosia: 0,0 g/100g

Lisäksi luonnon omia vitamiineja ja mineraaleja: A-vitamiini, C-vitamiini, E-vitamiini, K1-vitamiini, Fosfori, Jodi, Kalium, Kalsium, Kupari, Magnesium, Mangaani, Rauta, Rikki, Seleeni, Sinkki

Varastossa

tuotetunnus (SKU) 10279 Osastot: , ,

HamppuFarmin missio on tuottaa asikkaille mahdollisimman puhdasta, laadukasta, ekologista, Suomalaista ja ravintorikasta öljyhampputuotteita luomuna.

Luonnonvaraisena Keski-Aasiassa ja Himalajalla kasvavaa hamppua on viljelty meillä luultavasti kauemmin kuin pellavaa. Useimmilla maatiloilla oli entisaikoina oma peltonurkkansa varattuna hampulle: viljelyn kultamailla Hämeessä ja Savossa peräti kolmannes peltoalasta. Hamppukuitu on erittäin lujaa ja pitkäikäistä, joten se sai paikkansa kankaissa ja köysissä. Ainakin Itä-Suomen alueella myös siemeniä hyödynnettiin. Niistä jauhettiin öljyä, keitettiin puuroa sekä paahdetuista siemenistä tehtiin tahinin tapaista tahnaa, usein paahdettuun tattari- tai ruisjauhoon sekoitettuna.Hamppu on erottamaton osa maailmanhistoriaa. Hamppukangas antoi kyytiä ”löytöretkeilijöiden” laivojen purjeille, pintaa maalareiden siveltimen vedoille ja puki kaikkea kansaa. Vaikka hamppu oli USA:lle elintärkeä tarjoten materiaalin raamatuille, lipuille ja seteleille, 1930-luvun lopulla maassa säädettiin kaikki hamppulajikkeet kattava marijuanan kieltolaki. Tämä siitä huolimatta, että päihdekäyttöön jalostettu kannabis on selvästi eri kantaa kuin varsinainen hamppu. Lakia lobbasivat etenkin maaöljy- ja metsäteollisuus, sillä niiden etuna oli keskittää tuotanto ja vaurastuminen omille teollisuudenaloilleen. Siitä lähtien kasvin monet käyttömahdollisuudet alkoivat painua unholaan. Suomessa keinokuidut syrjäyttivät hampun tehdaskäytössä maailmansotien välillä. Tämän jälkeen hamppua viljeltiin enää vain pienimuotoisesti kotitarpeiksi.

Vasta viimeisen vuosikymmenen aikana hamppu on tehnyt toden teolla paluuta länsimaiden vaate-, ruoka-, kosmetiikka- ja kuitukasvina. Päihdyttävien eli THC-pitoisten lajikkeiden lääkekäyttö on paikoin sallittua, Hollannissa huumaantuminenkin. Yhdysvalloissa kaikkien hamppulajikkeiden viljely on edelleen kiellettyä, vaikka ruoaksi sitä saakin tuoda, maan luontaistuotealan iloksi. Itänaapurissamme Venäjällä maatiaishamppulajikkeiden vuosisataisen viljelyn jatkumo sen sijaan ei ole ikinä katkennutkaan. Siperialaisen instituutin siemenpankkia on kiittäminen Suomessa nykyisin kasvatettavasta ruokahamppulajike Finolasta.

Lähde HamppuFarmi

Paino 0.35 kg