Arkinen kasviskauratto

Arkinen kasviskauratto

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Helppo arkiruoka kotimaisista Kinnarin Tilan höyryttämättömistä kaurasuurimoista. Kaura on kotimainen, vastuullinen valinta ruokapöytääsi. Ohjeesta saat vegaanisen jättämällä juuston pois tai korvaamalla sen vegaanisella vaihtoehdolla.

Työaika: 15 min
Paisto- / haudutusaika: 40 min
Annoskoko: 4 kpl

Erityisruokavaliot:

VE, V,

Ainekset

4 dl
Kinnarin Tilan kaurasuurimoita
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 1l
vettä
1
kasvisliemikuutio
3
porkkanaa
2
paprikaa
1
kesäkurpitsa
sitruunamehua
yrttisekoitusta
mustapippuria

Päälle:

parmesanraastetta
tuoretta persiljaa silputtuna

Valmistusohje

  1. Kuori sipulit ja pilko pieneksi.
  2. Kuullota hetki sipuleita ja kaurasuurimoita öljyssä paistokasarissa.
  3. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua n. 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.
  4. Kuori ja pilko porkkanat viipaleiksi.
  5. Pese ja pilko paprika ja kesäkurpitsa.
  6. Kun kaurasuurimot on melkein kypsyneet, lisää parin minuutin välein kasvikset. Ensin porkkana, sitten paprika ja lopuksi kesäkurpitsa. Lisää mausteet. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia minuuttia.
  7. Annostele kauratto lautaselle ja ripottele juustoa ja persiljaa päälle.