Herkkutatti-kauratto

Herkkutatti-kauratto

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot |


Herkullinen, kotimaisesta kaurasta valmistettu risottotyyppinen ruoka on saanut nimen kauratto. Tässä ohjeessa, Kinnarin Tilan ruokaisat kaurasuurimot saavat seurakseen herkkutatit. Vinkki! Voit käyttää herkkutattien sijaan myös kantarelleja tai suppilovahveroita.

Työaika: 34 min
Paisto- / haudutusaika: 30 min
Annoskoko: 4 kpl

Erityisruokavaliot:

V,

Ainekset

1/2 l
herkkutatteja
2
valkosipulinkynttä viipaloituna
n. 1 l
kasvis- tai kanalientä
1 rkl
öljyä
2 dl
Kinnarin Tilan ruokaisia kaurasuurimoita
2 dl
valkoviiniä
2 rkl
voita
1 1/2 dl
parmesaania raasteena

Valmistusohje

  1. Puhdista sienet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Kuumenna kasarissa öljy. Lisää sienet ja paista kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta.
  3. Lisää pannulle valkosipulit ja kaurasuurimot. Kuullota pari minuuttia.
  4. Lisää joukkoon valkoviini. Kun valkoviini on imeytynyt kaurasuurimoihin, lisää joukkoon pari kauhallista lientä. Kypsennä keskilämmöllä. Kun liemi on imeytynyt, lisää jälleen kauhallinen lientä. Jatka samalla tavoin kunnes kaurasuurimot ovat kypsiä. Niihin saa jäädä hiukan purutuntumaa. Kauratto saa jäädä rakenteeltaan hiukan löysäksi.
  5. Lisää joukkoon voi ja parmesaaniraaste. Tarjoa heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kinnarin Tilan Ruokaisat Kaurasuurimot

Verkkokaupaan