Kaura-banaanidonitsit

Kaura-banaanidonitsit

Leivonta Makea leivonta


Mehevät kaura-banaanidonitsit saavat mehevyytensä banaanista. Kinnarin Tilan kaurahiutaleet tuovat donitseille oman pikantin makunsa ja ruokaisuutta.

Työaika: 25 min
Annoskoko: 12 kpl

Erityisruokavaliot:

MU,

Ainekset

1 1/4 dl
maitoa
1 dl
Kinnarilan Tilan kaurahiutaleita
3 1/2 dl
Kinnarin tilan puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
sokeria
110 g
sulatettua voita
1 kpl
muusattu banaani
1
kananmuna

Vuoan voiteluun

voita

Kuorrutus

75 g
tummaa suklaata
1/2 dl
rouhittuja pähkinöitä

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Yhdistä maito ja Kinnarin Tilan kaurahiutaleet ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita toisessa kulhossa Kinnarin Tilan jauhot, leivinjauhe ja sokeri yhteen.
  4. Sekoita jauho-sokeriseokseen muna, muusattu banaani ja sulatettu voi.
  5. Lisää joukkoon myös kaura-maitoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  6. Voitele donitsivuoka.
  7. Täytä donitsivuoan kolot 3/4 täyteen.
  8. Paista uunin keskitasossa 8-10 minuuttia.
  9. Nosta donitsit ritilälle jäähtymään ennen kuin koristelet ne.
  10. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Valuta sulatettua suklaata donitsien pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla.
  11. Ripottele donitsien pinnalle vielä pähkinärouhetta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Vehnäjauho, puolikarkea

Verkkokaupaan

Kinnarin Tilan höyryttämättömät kaurahiutaleet

Verkkokaupaan