Kaura marja saaristolainen

Kaura marja saaristolainen

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Marjaisa saaristolaisleipä maistuu vuoden ympäri, mutta erityisesti joulun ja juhannuksen juhlapöydässä erilaisten leikkeleiden kera.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 2 h
Annoskoko: 3 kpl

Erityisruokavaliot:

L, M,

Ainekset

5 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
3 dl
ruisjauhoja
7 dl
vehnäjauhoja
3 dl
kaljamaltaita
1 rkl
suolaa
2 1/2 dl
siirappia
75 g
tuore hiivaa
2 dl
piimää (laktoositonta)
2 dl
tuorepuristettua omenamehua
4 dl
mustikoita tai puolukoita

Voiteluun

3/4 dl
vettä
3/4 dl
siirappia

Valmistusohje

  1. Soseuta marjat, lisää nesteet ja lämmitä kädenlämpöiseksi.
  2. Liota hiiva nesteeseen. Lisää loput aineet ja sekoita taikina tasaikseksi.
  3. Voitele kolme litran leipävuokaa, jaa taikina niihin ja anna kohota noin 2 tuntia.
  4. Paista leipiä 175 asteessa 1 1/2 tuntia. Voitele leivät siirappi-vesiseoksella ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia.Huom! Peitä leivät foliolla jos tummuvat päältä liikaa. Anna jäähtyä vuoissa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan

Ruisjauho Kinnarin Tila

Verkkokaupaan

Vehnäjauho puolikarkea Kinnarin Tila

Verkkokaupaan