Kaura-porkkanasämpylät

Kaura-porkkanasämpylät

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot |


Upean mehevät porkkanasämpylät syntyvät kaurahiutaleista ja porkkanaraasteesta. Herkulliset sämpylät maistuvat uunituoreeltaan voin ja maidon kera.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 15 min
Annoskoko: 14 kpl

Ainekset

2 1/2 dl
porkkanamehua
300 g
Turkkilaista jogurttia
50 g
hiivaa
5 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
7 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
hunajaa
2 dl
porkkanaraastetta
1/2 dl
pellavansiemeniä

Valmistusohje

  1. Lämmitä porkkanamehu reilusti yli kädenlämpöiseksi.
  2. Lisää jugurtti ja tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Liota hiiva nesteeseen.
  3. Lisää muut aineet ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaseksi liinan alla.
  4. Jaa taikina ensin kahteen osaan ja molemmat puoliskot vielä 7 osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja asettele sämpylät leivinpaperin päälle. Jätä sämpylöiden väliin tilaa kohoamista varten. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.
  5. Voitele sämpylät vedellä ja koristele halutessasi pellavansiemenillä.
  6. Paista 225 asteessa noin 12-15 min.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kinnarin Tilan höyryttämättömät kaurahiutaleet

Verkkokaupaan