Kaura-puolukkasämpylät

Kaura-puolukkasämpylät

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot |


Kirpeä puolukka on täydellinen vastapari pehmeänkuohkealle sämpylälle. Nauti niin aamu-, väli- tai iltapalalla.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 20 min
Annoskoko: 16 kpl

Erityisruokavaliot:

L, M,

Ainekset

5 dl
42 asteista vettä
1 pss
kuivahiivaa
5 dl
Kinnarin Tilan höyryttömättömiä kaurahiutaleita
2 tl
suolaa
1/2 dl
hunajaa
1/2 dl
puolukkajauhetta
1/2 dl
pellavarouhetta
6 dl
Kinnarin Tilan vehnäjauhoja
1 dl
öljyä

Voiteluun

vettä

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivahiiva veteen ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Peitä kulho liinalla ja anna esitaikinan heräillä 20 minuuttia.
  2. Lisää taikinaan suola, hunaja, puolukkajauhe, pellavarouhe sekä puolet jauhoista. Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää öljy sekä loput jauhoista muutamassa erässä.
  3. Muotoile taikina pitkulaiseksi, jaa 16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota liinan alla 30-45 minuuttia.
  4. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  5. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle halutessasi hieman puolukkajauhetta tai pellavarouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.