Kauraisa omenapiirakka

Kauraisa omenapiirakka

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Ihanan pehmeä, tummahko ja maukas kauraisa omenapiirakka on helppo valmistaa ja on kivaa vaihtelua perinteisille piirakoille. Omenan tilalla voit käyttää muitakin hedelmiä tai marjoja. Jos käytät pakastemarjoja, lisää hieman niiden sekaan perunajauhoja. Ohjeesta tulee uunipellillinen tai kaksi pienempää vuokaa.

Työaika: 15 min
Paisto- / haudutusaika: 30 min
Annoskoko: 12 kpl

Erityisruokavaliot:

L, MU,

Ainekset

Pohja:

4 dl
Kinnarin Tilan vehnäjauhoja
4 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2,5 dl
fariinisokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 rkl
soodaa
1 rkl
sitruunamehua
4
munaa
150 g
voita
300 g (1prk)
maustamatonta jogurttia (esim. lempi)

Päälle

4
isoa omenaa
kanelia

Kauramuruseos:

100 g
voita
1/2 dl
hunajaa
1 dl
fariinisokeria
5 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita

Valmistusohje

  1. Valmista taikina. Sulata voi ja yhdistä se fariinisokerin kanssa. Mittaa kuivat aineet sekaisin ja sekoita kaikki pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi.
  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tai kahteen voideltuun ja kaurahiutaleilla leivitettyyn piirakkavuokaan tasaisesti.
  3. Viipaloi omenat pohjan päälle ja ripottele kanelia päälle.
  4. Valmista kauramuru. Sulata voi kattilassa ja yhdistä muut aineet sekaan. Levitä seos omenoiden päälle.
  5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. puoli tuntia. Piirakasta tulee tumman värinen fariinisokerin vuoksi, mutta peitä tarvittaessa foliolla paiston loppuvaiheessa.
  6. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan