Mansikka-raparperikauramurupaistos

Mansikka-raparperikauramurupaistos

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Mansikka-raparperikauramurupaistos on alkukesän satokauden herkkua. Voit valmistaa paistoksen myös pakastetuista mansikoista ja raparpereista. Tarjoile kauramurupaistos jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Työaika: 15 min
Annoskoko: 8

Erityisruokavaliot:

K, L,

Ainekset

500g
raparperia
500g
mansikoita
1 dl
fariinisokeria
1 rkl
perunajauhoa (voit käyttää myös pakastemansikoita, käytä tällöin enemmän perunajauhoa.)

Kauramuruseos

3 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1,5 dl
Kinnarin Tilan vehnäjauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
1/2 dl
fariinisokeria
1 tl
kardemummaa
150g
voita

Valmistusohje

  1. Käsittele raparperit. Pese ja pilko pieniksi viipaleiksi.
  2. Kuullota raparperit ja fariinisokeria muutama minuutti kattilassa.
  3. Kaada raparperit voideltuun uunivuokaan ja ripottele perunajauho päälle.
  4. Viipaloi mansikat myös vuokaan. Voit käyttää myös pakastemansikoita, käytä tällöin perunajauhoa enemmän.
  5. Valmista kauramuruseos. Sulata voi kattilassa ja sekoita muut aineet siihen.
  6. Levitä kauramuru mansikoiden ja raparperien päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
  7. Tarjoile hieman lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa ja nauti kesän ihania makuja.