Paahdettu kaura-marjaherkku

Paahdettu kaura-marjaherkku

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Tämä ohje on herkullinen välipalana tai jälkiruokana. Lisäksi kauraherkku valmistuu nopeasti ja vaivattomasti. Saat tästä vege-version helposti vaihtamalla jogurtin vegaaniseen.

Työaika: 15 min
Annoskoko: 2

Erityisruokavaliot:

L,

Ainekset

1 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 rkl
sokeria
4 dl
kotimaisia pakastemarjoja
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 rkl
vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Ota tarvittava määrä marjoja pakkasesta ja anna niiden sulaa hetki. (Voit käyttää myös tuoreita)
  2. Laita paistinpannu miedolle lämmölle kuumenemaan. Mittaa joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet.
  3. Paahda kauraseosta koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut hiutaleisiin ja hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita vaniljasokeri jogurtin sekaan.
  5. Kokoa aineksista jälkiruokaherkku laseihin. Laita vuoronperään hiutaleita, marjoja ja jogurttia kerroksittain ja herkuttele kotimaisilla luonnon antimilla.