Pähkinäinen kaura-jogurttileipä

Pähkinäinen kaura-jogurttileipä

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Ihanan aromikas ja pähkinäinen kauraleipä, johon jogurtti tuo mukavasti happamuutta. Ohje on helppo valmistaa ja siitä tulee kaksi leipää.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 30 min
Annoskoko: 2 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L, PÄ,

Ainekset

50 g
tuorehiivaa (1 pala)
3 dl
vettä
300 g
maustamatonta jogurttia (esim. Arla lempi)
2 tl
suolaa
2 dl
hasselpähkinärouhetta
3 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
10-11 dl
Kinnarin Tilan vehnäjauhoja
100 g
voita huoneenlämpöisenä

Leivän päälle:

siemeniä, pähkinöitä tai kaurahiutaleita

Valmistusohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää suola, pähkinät, kaurahiutaleet ja jogurtti.
  3. Lisää jauhoja vähitellen ja lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi ja alusta taikinaksi.
  4. Kohota taikinaa liinan alla n. 20-30 minuuttia.
  5. Vaivaa ilmakuplat jauhotetulla pöydällä pois ja jaa taikina kahteen osaan. Muotoile ne pitkulaisiksi leiviksi.
  6. Kohota leipiä liinan alla n. 20-30 minuuttia.
  7. Voitele kohonneet leivät vedellä tai maidolla ja koristele pähkinöillä tai siemenillä.
  8. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan