Porkkanakakun makuinen kaurapuuro

Porkkanakakun makuinen kaurapuuro

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Tämä suussa sulava herkkupuuro pistää varmasti hymyilyttämään ja päiväsi lähtee liitäen käyntiin.

Työaika: 5 min
Paisto- / haudutusaika: 20 min
Annoskoko: 2 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L, PÄ,

Ainekset

1 isohko
porkkana
1,5 dl
vettä
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1/2 tl
kardemummaa
5 dl
maitoa
2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1 tl
suolaa
2 rkl
siirappia
1/2 dl
mantelijauhetta tai -rouhetta

Päälle:

vaniljatuorejuustoa
porkkanaraastetta
hasselpähkinä- tai mantelirouhetta

Valmistusohje

  1. Raasta porkkana karkealla terällä raasteeksi (jätä 1 rkl koristeeksi). Mittaa kattilaan 1,5 dl vettä, porkkanaraaste ja kaneli, inkivääri ja kardemumma. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  2. Lisää kattilaan maito ja kaurahiutaleet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Lisää suola, siirappi ja mantelijauhe. Sekoita ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna hautua vielä kannen alla 10 minuuttia.
  4. Koristele puuro lusikallisella vaniljatuorejuustoa, porkkanaraasteella ja hasselpähkinärouheella.