Punajuuri-aurakauratto

Punajuuri-aurakauratto

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Kauratto, tuo kotimainen risoton vastine kaurasuurimoista. Kinnarin Tilan rikotut kaurasuurimot sopivat loistavasti kaurattoon.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 20 min
Annoskoko: 4 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L,

Ainekset

2
sipulia
2
punajuurta raastettuna
3 dl
Kinnarin Tilan rikottuja kaurasuurimoita
1
kasvisliemikuutio
n. 6 dl
vettä
1,5 dl
omenamehua
1 dl
kermaa
1 dl
aurajuustoa/ oman maun mukaan
2 tl
kuivattua timjamia
1-2 rkl
punaviinietikkaa
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria

Päälle:

aurajuustoa
tuoretta timjamia

Valmistusohje

  1. Kuori ja pilko sipulit.
  2. Kuori punajuuret ja raasta raastimen karkealla terällä.
  3. Kuullota sipuleita ja punajuuria tilkassa öljyä paistokasarissa.
  4. Lisää vesi. Kun vesi kiehuu, lisää rikotut kaurasuurimot.
  5. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia ja lisää kerma ja omenamehu. Tarvittaessa lisää vettä vähän kerrallaan niin, että kauratto on sopivan kosteaa.
  6. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla, aurajuustolla ja punaviinietikalla. Anna vielä hetken hautua.
  7. Koristele aurajuustolla ja tuoreella timjamilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurasuurimo – Kinnarin Tilan rikottu kaurasuurimo 800g

Verkkokaupaan