Taateli-kauralastut

Taateli-kauralastut

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Nämä Taateli-kaurakeksit ovat oiva herkku makean nälkään. Saat näistä maidottomia käyttämällä kasvisrasvamargariinia voin tilalla.

Työaika: 20 min
Paisto- / haudutusaika: 10 min

Erityisruokavaliot:

K, L, M, MU,

Ainekset

100 g
taateleita
2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1 dl
vehnäjauhoa
1/2 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
125 g
voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl
fariinisokeria
1
muna

Valmistusohje

  1. Pilko taateli pieniksi paloiksi. Lisää taatelien joukkoon vehnäjauho ja pyörittele, jotta taatelit irtoavat toisistaan paremmin.
  2. Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.
  3. Lisää loput kuivat aineet jauho-taateliseoksen joukkoon. Yhdistä ne sokeri-voi vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
  5. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja jätä pallojen väliin reilusti leviämis tilaa.
  6. Paista keksejä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6-8 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun ne ovat levinneet lastuiksi ja saaneet hieman väriä. Anna keksien jähmettyä ennen tarjoilua.