Vadelma-kaurakakut

Vadelma-kaurakakut

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Ihanat leivostyyliset kaurakakut saavat päälleen raikkaan vadelmavaahdon.

Työaika: 15 min
Paisto- / haudutusaika: 7 min
Annoskoko: 14 kpl

Erityisruokavaliot:

MU,

Ainekset

100 g
voita
4 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 rkl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 dl
sokeria
2 kpl
kananmunaa
1 kpl
sitruunan kuori

Vadelmavaahto

200 g
vadelmia
1 kpl
valkuainen
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
sokeria
1 dl
suklaarouhetta
tomusokeria

Valmistusohje

  1. Sulata rasva kattilassa.
  2. Lisää muut aineet paitsi munat rasvan joukkoon. Sekoita.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa ja kaada kauraseokseen. Sekoita hyvin.
  4. Nosta taikinasta nokareita pellille. Paista 200°C uunissa noin 5-7 minuuttia. Jäähdytä lastuja hetki ja nosta pois pelliltä.
  5. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma jo sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon vadelmat.
  6. Levitä vadelmavaahtoa kaurakekseille (puolet annoksesta) ja ripottele pinnalle suklaarouhetta. Lisää toinen kaurakeksi kakun kanneksi. Koristele tomusokerilla ja vadelmilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan