Vaniljainen kauraherkku hävikkipuurosta

Vaniljainen kauraherkku hävikkipuurosta

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Jäikö kaurapuuroa yli aamupalalta? Laita talteen jääkaappiin ja valmista siitä myöhemmin tätä pehmeää vaniljaista herkkua. Puuroa voit kerätä vaikka arkena joka päivä jääkaappiin ja valmistaa hävikki saaliista loppuviikosta jälkiruoaksi. Valitse vaniljakastike ohjeeseen oman ruokavaliosi mukaan.

Työaika: 15 min
Annoskoko: 4 kpl

Erityisruokavaliot:

K, VE, VL, L, M,

Ainekset

5 dl
valmista kaurapuuroa Kinnarin Tilan höyryttämättömistä kaurahiutaleista
1 prk
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Päälle:

300 g
kotimaisia marjoja, joista osa soseeksi ja osa koristeluun
(1 rkl sokeria/vaniljasokeria, jos käytät pakastemarjoja)

Valmistusohje

  1. Tämä ohje hyödyntää hävikkipuuroa. Puuroa voit kerätä vaikka 2-3 päivältä jääkaappiin ja valmistaa sitten tämän herkun. Voit myös keittää puuron reseptiä varten. Jäähdytä puuro tällöin ensin.
  2. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita vaahto puuroon.
  3. Jaa vaniljapuurovaahto annoskulhoihin ja laita kylmään hetkeksi.
  4. Soseuta puolet marjoista ja jätä puolet koristeeksi.
  5. Kaada marjasose annosten päälle ja koristele.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan