Vispattu kaura-aprikoosipuuro

Vispattu kaura-aprikoosipuuro

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Kaurahiutaleista voi myös valmistaa vispipuuroa jauhamalla hiutaleet jauhoksi. Kaurasta valmistamalla puurosta tulee ravinteikkaampaa ja maukkaampaa. Vaihtelua saat käyttämällä eri marjoja ja hedelmiä.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 10 min
Annoskoko: 2 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L,

Ainekset

5 dl
vettä
1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tlk
aprikoosin puolikkaita
2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 rkl
maustamatonta tuorejuustoa

Valmistusohje

  1. Soseuta aprikoosit.
  2. Jauha kaurahiutaleet jauhoksi sauvasekoittimella.
  3. Lisää kattilaan vesi, sokeri, aprikoosit ja kaurajauho. Anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia.
  4. Lisää tuorejuusto ja nosta kattila pois liedeltä. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa.