Maailman paras Kaurapuuro

kaurapuuro

Onko sinulla kauhumuistoja kaurapuurosta? Minulla varhaisimmat muistot puuroista on omasta lapsuudestani, söin kyllä, mutta en tykännyt. Niinpä kaurapuuro ei kuulunut ruokavaliooni teini-iässä, eikä aikuisiässäkään kovin usein.

Kaurapuuro palasi taas meidän perheen kuvioihin noin viisi vuotta sitten kun esikoinen syntyi. Mutta kas kummaa, äidin keittämä kaurapuuro ei kelvannut tyttärellekään. Ajattelin tietenkin, että en vain osaa keittää. Olen aina tottunut, että kaurapuuro keitetään veteen, eikä ole tullut mieleeni edes kokeilla muuta.

Vuosi sitten oli kannun pohjalla maitoa ja kaadoin sen kattilaan ja kaurahiutaleet päälle. Kiehautin ja annoin hetken olla. Olin jo henkisesti valmistunut, sora ääniin perheeltä ja kävin kaivamassa pakastimesta mustikoita puuroon päälle. Puurolautaset tyhjenivät nopeasti mahaan. Siinä oli siis taika! Jopa mies, joka ei 30 vuoteen ole kaurapuuroa syönyt tykkää nyt puurosta niin, että keittää aamuisin sitä itsekin. Niin alkoi meillä kaurapuuron syönti.

Mikä Kinnarin tilan kaurahiutaleista sitten tekee maailman parhaita? Vastaus on tuoreus! Kaurahiutaleet eivät seiso varastossa, vaan ne myllätään menekin mukaan, jolloin hiutaleen tuoreus säilyy. Juuri myllätyssä kaurapuurossa maistuu kauran ihana makeus joka on kuin samettia mustikoiden kera vatsalle.

Maailman paras kaurapuuro

2,5 dl maitoa tai vettä

1-1,5 dl kaurahiutaleita

suolaa ja nokare voita oman maun mukaan

Lisää kaurahiutaleet kylmään nesteeseen, kiehauta, mausta ja anna hautua sen aikaa (n. 1 minuutti), kun otat lautaset pöytään herkuttelua varten.

Ja kaurapuuron keittotaitohan on sellainen äidiltä tai isiltä opittu tapa toimia, se keitätkö 1 vai 8 minuuttia ja haudutatko 2 vai 20 minuuttia on omasta ja ruokakuntasi suutuntumasta kiinni! Kaikki on oikein!

Kinnarin Tilalta Titta <3

Tiesitkö että kauran päivittäinen käyttö, vähintään 1 dl, laskee todistetusti 3-28 % kolesterolia. Lisäksi kauran hiilihydraatit imeytyvät hissun kissun ja on hyväksi verensokerille. Kaurassa on myös hirmu paljon hyvää kasviproteiinia, noin 14 % sekä hyvää kasviperästä rasvaa n 7 %. Tätä herkkua voit huolella tankata ja vatsa kiittää!

Kokeile kaurahiutaleita smoothieen, kakkuvuokan leivitykseen, lihapullataikinaan nesteen sitojaksi, sämpylä ja leipätaikinoihin, kuivakakkuihin, kaikkiin mahdollisiin peltipiirakoihin ja piirakoiden täytteisiin. Nam, terveellistä, ravitsevaa ja hyvän makuista, suomen puhtaasta luonnosta! #kinnarintila #hyvääsuomesta #ostapieneltä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *