Hyvää elämää kaurasta

Kauramme tulee Päijät-Hämeen viljavilta pelloiltamme Hollolasta sekä lähialueiden sopimusviljelijöiltä. Kaurahiutaleidemme kaura on aina kotimaista Pohjolan auringossa pitkien kesäpäivien kypsyttämää viljaa.
Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet valmistetaan Kinnarin Tilan ja sopimusviljelijöiden tuottamasta kaurasta tilan omassa myllystössä ja helmikuusta 2021 alkaen täysin uudessa Kinnarin Tilan myllyssä. Kaurahiutaleet valmistuvat perinteisiä valmistusmenetelmiä vaalien ja pientuottajan suurella sydämellä.
Kinnarin Tilan Höyryttämättömiä kaurahiutaleita ei esikäsitellä vesihöyryllä. Sen ansiosta hiutaleissamme säilyy tuoreen kauran autenttinen maku, ja niistä valmistuu nopeasti vaalea ja sametinpehmeä̈ puuro, joka vie kielen mennessään.
Kinnarin Tilan Höyryttämättömissä kaurahiutaleissa maistuu kauran aito ja alkuperäinen, täyteläinen maku. Tämä johtuu hiutaleidemme höyryttämättömyydestä, jonka ansiosta kauran aromit säilyvät voimakkaampina. Lisäksi hiutaleidemme kaura tulee sekä omalta tilaltamme Hollolasta että lähialueiden sopimustuottajilta. Jokainen satovuosi ja Päijät-Hämeen viljava maaperä luovat varmasti oman ainutlaatuisen maun meidän kaurahiutaleisiimme.
Kinnarin Tilan Höyryttämättömiä kaurahiutaleita ei esikäsitellä vesihöyryllä, jonka ansiosta kaurahiutaleissa säilyy kauran luontaisia rasvoja. Siksi kaurahiutaleidemme parasta ennen päivä määräytyy puolen vuoden päähän valmistuksesta. Tuotetta saa käyttää parasta ennen päivän jälkeen. Kaurahiutaleemme säilyttävät makunsa parhaiten pimeässä ja viileässä, voimakkailta hajuilta suojattuna. Halutessa kaurahiutaleitamme voi säilyttää jääkaapissa, jolloin kauran rasvat säilyttävät alkuperäisen maukkautensa.
Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet sisältävät proteiinin lähteen. Se tarkoittaa, että 100 grammassa kaurahiutaleitamme on 14,5 grammaa proteiinia. Ohjeemme mukaan valmistetussa puurolautasellisessa on tällöin noin 5 grammaa proteiinia.
Kaura on luontaisesti gluteeniton vilja ja se sopii monelle gluteenia välttävälle. Koska pelloillamme kuitenkin viljellään eri vuosina muitakin viljoja kuin kauraa, voi joukkoon eksyä muidenkin viljalajikkeiden jyviä. Täysin gluteeniton kaura tulee pellolta asti kitkeä ja käsitellä vain kauraa jauhavassa myllyssä.
Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet sisältävät proteiinin lähteen sekä kauran vatsaystävällisiä kuituja, jotka ravitsevat ja pitävät kylläisenä pitkään. Kaurahiutaleet sopivatkin hyvin osaksi elinvoimaista, täysipainoista ja terveellistä elämäntapaa.
Kinnarin Tilan Höyryttämättömien kaurahiutaleiden keittoaika on lyhyempi, sillä hiutaleiden rakenne on pehmeämpi kuin valtaosan markkinoilla olevista kaurahiutaleista. Esikäsittelemättömyyden ansiosta kaurahiutaleistamme valmistuu maukas, vaalea ja sametinpehmeä puuro. Lisää hiutaleet kylmään veteen, kiehauta ja hauduta kannen alla reilu minuutti. Voit myös valmistaa puuron nopeasti mikrossa.
Kinnarin Tilan Höyryttämättömiä kaurahiutaleita voi käyttää perinteisen kaurapuuron lisäksi kaikenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Kaurahiutaleistamme syntyy myös maittava tuorepuuro ja ne soveltuvat smoothien sekaan antamaan samettista rakennetta.