Mahtavat letut!

Letut ovat varmasti sellainen ruoka, josta kovinkaan moni ei kieltäydy. Ja mikä onkaan parempi jälkiruoka kuin lämpimät letut kera hillon ja vaniljajäätelön, tai vaikka se itse pääruoka suolaisella täytteellä oman maun mukaan. Letut taipuvat siis moneksi ja moneen makuun.

Lettuja voidaan paistaa joko paistinpannulla tai sitten ulkona muurinpohjapannulla. Kauniilla ilmalla niin mikä on sen mukavampaa, kuin koota perhe, ystävät, naapurit ja tuttavat pihalle lettukesteille.

Meidän perheessä on lapsuudesta asti paistettu lettuja. Joskus tehtiin kaupan maitoon ja joskus todelliseen herkkuun eli ternimaitoon. Jauhoina aina käytettiin vehnäjauhoja. Itseäni aina harmitti, kun ensimmäinen lettu epäonnistui aina. Aika kauan siihen meni ennen kuin tästä harmituksesta pääsin eroon ja sain uuden ja luotettavan ystävän – Kinnarin lettujauhot.

Oli kesä joitakin vuosia sitten ja olin myllyllä pakkaamassa jauhoja. Hyllyssä näin lettujauho paketin ja myös pakkailin niitä. Hieman
siinä ihmettelin asiaa, mutta päätinpä kuitenkin testata jauhon. Sen jälkeen meillä ei ole muita jauhoja käytetty letun paistoon. Ei enää harmitusta ensimmäisen letun epäonnistumisesta, kaikki onnistuu heti ja täydellisesti.

Lettujauho koostuu 80 % vehnäjauhosta ja 20 % ohrajauhoa ja tämä yhdistelmä takaa täydelliset letut niin muurikalla kuin paistinpannulla. Kohta on kesä käsillä ja saadaan nauttia lettuja tuoreiden kotimaisten marjojen ja vaikkapa kermavaahdon kera. Ohrajauho antaa rakennetta ja makua. Mikä oma lettusi on nimeltään? Räiskäle, lettunen, plätty, rakkaalla herkulla on monta nimeä! Kurkkaa myös ihania lettutarvikkeita Kinnarin Tilan sivuilta mm. Lettukulho omalla tyylillämme!

Terkuin Titta, Kinnarin puuhanaisii

Lettutaikina
5 dl maitoa
2 munaa
2,5 dl Kinnarin lettujauhoja
1 tl suolaa

Turvota taikinaa ½ tuntia ja paista letut kuumalla pannulla voissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *