Kaura-hunajaleipä

Kaura-hunajaleipä

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Kaura-hunajaleipä on hiukan makea leipä, joka valmistuu todella helposti. Leipä kohotetaan ruokasoodalla ja kohotusaika on lyhyt.

Työaika: 20 min
Paisto- / haudutusaika: 40 min
Annoskoko: 1 kpl

Erityisruokavaliot:

M, MU,

Ainekset

2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 1/2 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kauramaitoa
3
kananmunaa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
1/2 tl
ruokasoodaa
1/2 tl
kanelia
1/2 dl
pellavansiemeniä
1/2 dl
hunajaa
1 dl
tattarijauhoja
1/2 dl
öljyä

Valmistusohje

  1. Vatkaa kulhossa kananmunat, leivinjauhe, ruokasooda, suola sekä kaneli sekaisin.
  2. Lisää joukkoon kaurajuoma, pellavansiemenet, öljy, hunaja ja kaurahiutaleet.
  3. Sekoita puulastalla ja lisää vielä jauhot pienissä erissä, mieluiten siivilän läpi.
  4. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia, jonka jälkeen kaada voideltuun leipävuokaan, päälle ripotellaan vielä kaurahiutaleita.
  5. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin 35-40 minuuttia

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan

Vehnäjauho puolikarkea Kinnarin Tila

Verkkokaupaan