Kaura-mustikkakakku

Kaura-mustikkakakku

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot |


Mehevän mustikkainen kaurakakku sopii tarjottavaksi niin arkena, että juhlana. Upea kerma-tuorejuustokuorrute viimeistelee kakun.

Työaika: 15 min
Paisto- / haudutusaika: 45 min
Annoskoko: 8 kpl

Erityisruokavaliot:

MU,

Ainekset

2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 1/2 tl
kardemummaa
2 dl
piimää
125 g
sulatettua voita
2 kpl
kananmunia
2 dl
sokeria
4 dl
tuoreita mustikoita

Kuorrutus

100 g
tuorejuustoa
1 dl
kuohukermaa
1 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
1/2 kpl
sitruunanmehu ja kuoriraaste
1 1/2 dl
mustikoita

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri.
  2. Lisää kuivat aineet vuorotellen nesteiden kanssa.
  3. Lisää mustikat ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Kaada taikina voideltuun ja kaurahiutaleilla leivitettyyn vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa kypsä.
  5. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja kuivat aineet. Sekoita sileäksi. Päällystä kakku tuorejuustomassalla ja mustikoilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kinnarin Tilan höyryttämättömät kaurahiutaleet

Verkkokaupaan