Kaura-omenasämpylät

Kaura-omenasämpylät

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Mehevät kaurasämpylät kätkevät sisäänsä omenaraastetta. Nauti sellaisenaan niin aamu-, väli- tai iltapalana.

Työaika: 15 min
Paisto- / haudutusaika: 15 min
Annoskoko: 18 kpl

Ainekset

4 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
8-10 dl
vehnäjauhoja
5 dl
vettä
50 g
hiivaa
2 dl
omenaraastetta
1 prk
kermaviiliä
1 tl
suolaa
1 rkl
hunajaa
1/2 dl
öljyä

Valmistusohje

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva, suola ja hunaja.
  2. Lisää kaurahiutaleet ja kermaviili. Anna turvota.
  3. Lisää omenaraaste ja jauhoja vähitellen. Alusta taikina, lisää lopuksi öljy ja muotoile taikinasta pallo.
  4. Anna kohta 45 minuuttia liinan alla lämpimässä.
  5. Leivo jauhotetulla pöydällä taikinasta sämpylöitä. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota ½ tuntia liinan alla.
  6. Paista sämpylät 225 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Lue lisää blogissa

Kaurahiutale höyryttämätön

Lue lisää

Vehnäjauho puolikarkea Kinnarin Tila

Lue lisää