Kaura-raparperipiiras

Kaura-raparperipiiras

Leivonta Makea leivonta


Nauti kevään ja kesän raparperisadosta ja valmista herkullinen raparperipiiras, jossa on ihanan rapea kaurapohja.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 30 min
Annoskoko: 8

Erityisruokavaliot:

MU,

Ainekset

3 1/2 dl
Kinnarin Tilan kaurahiutaleita
1 dl
Kinnarin Tilan vehnäjauhoja
125 g
voita
0,75 dl
sokeria

Täyte

1/2 l
raparperipaloja
1/2 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 prk
kermaviiliä
1
kananmuna

Valmistusohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Sekoita vaahtoon kaurahiutaleet ja vehnäjauho.
  3. Painele taikina tasaisesti halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuokaan.
  4. Leikkaa huuhdotut raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi ja levitä taikinapohjalle vuokaan.
  5. Sekoita kermaviiliin muut täytteen ainekset ja kaada seos vuokaan. Tasoita piiraan pinta nuolijalla niin, että kermaviili peittää raparperipalat.
  6. Nosta vuoka uuniin, paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kinnarin Tilan höyryttämättömät kaurahiutaleet

Verkkokaupaan

Vehnäjauho, puolikarkea

Verkkokaupaan