Kaura-toscapiirakka omenalla

Kaura-toscapiirakka omenalla

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Kaura-toscapiirakka maistuu herkulliselta ja on ripeä valmistaa. Kaveriksi sopii vaniljakastike tai -jäätelö. Voit kokeilla omenan tilalla myös muita hedelmiä tai marjoja.

Työaika: 15 min
Paisto- / haudutusaika: 30 min
Annoskoko: 6

Erityisruokavaliot:

K, L, MU,

Ainekset

Pohja:

100 g
voita tai margariinia sulatettuna
1
muna
1/2 dl
fariinisokeria
1/2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1,5 dl
Kinnarin Tilan vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte:

4
omenaa
1 tl
kanelia
2 rkl
fariinisokeria
tilkka
sitruunamehua

Kauratosca pinnalle:

50 g
voita sulatettuna
1/2 dl
fariinisokeria
1 1/2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita

Valmistusohje

  1. Valmista pohja. Sulata voi. Lisää sulan voin joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  3. Pese, kuori halutessasi ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Lisää muut täytteen aineet omenoiden sekaan ja sekoita. Lisää omenat pohjan päälle
  4. Valmista kauraseos. Sulata voi ja lisää sokeri ja kaurahiutaleet joukkoon. Sekoita ja levitä piirakan päälle.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 25-35 minuuttia.
  6. Nauti sellaisenaan tai tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.