Kaura-yrttipeltisämpylät

Kaura-yrttipeltisämpylät

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Jos kaipaat makua leipääsi, on tämä ohje sinua varten. Yrtit, valkosipuli ja Kinnarin Tilan kaura tekevät näistä sämpylöistä maukkaita.

Työaika: 60 min
Paisto- / haudutusaika: 15 min
Annoskoko: 16 kpl

Erityisruokavaliot:

V, L, M,

Ainekset

5 dl
vettä tai maitoa
50 g
tuorehiivaa (1 pala)
2 tl
suolaa
3 rkl
hunajaa
3
valkosipulinkynttä
1 dl
silputtuja yrttejä
8 dl
Kinnarin Tilan vehnä- tai sämpyläjauhoja
2 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1/2 dl
rypsiöljyä

Pinnalle:

kirsikkatomaatteja
Kinnarin Tilan villi/yrttisuolaa

Valmistusohje

  1. Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, suola, hunaja, puristettu valkosipuli ja silputut yrtit.
  3. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita. Lisää lopuksi öljy. Taikina saa jäädä löysähköksi.
  4. Kohota taikinaa liinan alla n. 20 minuuttia.
  5. Levitä kohonnut taikina uunipellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin.
  6. Jaa taikina veitsellä 16 osaan. Anna kohota vielä liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.
  7. Kohotuksen jälkeen painele jokaisen ruudun keskelle kirsikkatomaatti ja ripottele päälle yrttisuolaa.
  8. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan

Villisuola 1 dl Kinnarin Tila

Verkkokaupaan