Kauraisat aamiaispatukat

Kauraisat aamiaispatukat

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Koulut ja arki on taas kesän jälkeen alkaneet ja nyt jos koska on taas aika satsata hyvään aamupalaan. Hyvän aamupalan avulla energiatasot pysyvät hyvinä ja jaksta hyvin lounaalle saakka. Nämä herkulliset, kauraisat aamiaispatukat maistuvat niin aamupalla, välipalana kuin iltapalana. Ja mikä parasta, jos kiire yllättää, ne on helppo pakata mukaan.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 18 min
Annoskoko: 18 kpl

Erityisruokavaliot:

PÄ, MU,

Ainekset

5 dl
Kinnarin Tilan höyryttömättömiä kaurahiutaleita
1 1/4 dl
ruokosokeria
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
kanelijauhetta
1 tl
vaniljajauhetta
2
kananmunaa
1 1/4 dl
mantelimaitoa
4 rkl
omenahilloa tai omenasosetta
1 dl
saksanpähkinärouhetta
1 dl
kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Sekoita yhteen kaikki kuivat aineet.
  3. Toisessa kulhossa: sekoita yhteen munat, mantelimaito ja omenahillo.
  4. Yhdistä kuivat ja märät aineet keskenään ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna seoksen seistä noin 1/2 h.
  5. Sekoita taikinaan pähkinärouhe ja karpalot.
  6. Vuoraa noin 20x20 cm uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina tasaisesti vuokaan.
  7. Paista uunin keskitasossa noin 30-35 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä ennen kuin viipaloit patukoiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan