Kaurareikäleipä

Kaurareikäleipä

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Helppo ohje herkullisiin kaurareikäleipiin. Ohjeesta tulee 5 leipää.

Työaika: 20 min
Paisto- / haudutusaika: 20 min

Erityisruokavaliot:

VL, L,

Ainekset

5 dl
vettä tai maitoa
1 pkt (50g)
tuorehiivaa
4 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 tl
suolaa
2 rkl
siirappia tai hunajaa
75 g
voita
8-9 dl
hiivaleipäjauhoja

Valmistusohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää kaurahiutaleet, suola ja siirappi.
  3. Alusta taikinaa lisäämällä jauhoja pikkuhiljaa.
  4. Lisää loppuvaiheilla sulatettu voi ja lisää vielä tarvittaessa jauhoja sen verran, että taikina irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla n. 20 minuuttia.
  5. Jaa taikina viiteen osaan ja pyörittele niistä palloja. Levitä pallot uunipellille leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin pyöreiksi leiviksi. Ota muotilla (esim. juomalasi) keskeltä pala pois. Pistele leivät haarukalla ja anna kohota n. 30-40 min liinan alla. Jaa myös veitsellä kevyesti painaen leipä osiin, jotta se siitä on kypsänä helpompi ottaa pala irti.
  6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15-20 minuuttia.