Parsakauratto

Parsakauratto

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Oletko kokeillut kotimaista vaihtoehtoa risotolle? Jos et vielä, niin kokeile vaikka tätä parsakaurattoa. Kotimaiset kaurasuurimot ovat monikäyttöisiä ja niistä valmistuu herkullisia, ravitsevia ruokia.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 30 min
Annoskoko: 4 kpl

Erityisruokavaliot:

K, L,

Ainekset

500 g
tuoretta parsaa
2
salottisipulia
voita paistamiseen
2 dl
Kinnarin Tilan kaurasuurimoita
n. 1l
vettä
2 dl
valkoviiniä
1 tl
roseepippuria rouheena
1-2 tl
raastettua sitruunankuorta
2 dl
parmesaanijuustoa raasteena

Valmistusohje

  1. Esikäsittele parsat. Huuhtele huolella ja leikkaa parsojen tyvestä puumainen osa pois. Paloittele parsat 4 osaan.
  2. Kuori ja pilko sipulit pieneksi. Sulata voi paistokasarissa ja kuullota sipulit ja parsa. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Laita 5 dl vettä kiehumaan kasariin. Lisää kasvisliemikuutio ja kaurasuurimot.
  4. Anna suurimoiden kypsyä miedolla lämmöllä ja lisäile kuumaa vettä (n.5 dl) pienissä erissä sitä mukaan, kun se on imeytynyt kauraan. (tähän menee noin 20 minuuttia)
  5. Kun kaura on melkein kypsää, lisää valkoviini ja parsa-sipuliseos. Raasta sitruunan kuori joukkoon ja lisää rosepippuri.
  6. Anna hautua kypsäksi ja lisää lopuksi parmesaaniraaste joukkoon.
  7. Kauratto on parhaimmillaan heti valmistuttuaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurasuurimo – Kinnarin Tilan ruokaisat kaurasuurimot

Verkkokaupaan