Savusärki-kaurasalaatti

Savusärki-kaurasalaatti

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Savusärki on maittava kalasäilyke, joka sopii oivasti esimerkiksi salaatteihin. Tämän salaatin pääraaka-aineet ovat kotimaisia herkkuja, kauraa ja särkeä.

Työaika: 30 min
Annoskoko: 2

Erityisruokavaliot:

M, MU,

Ainekset

1 dl
Kinnarin Tilan kaurasuurimoita
1 prk
savusärkeä öljyssä
200 g
salaattia (esim. jäävuorisalaatti)
1/2 dl
pakaste herneitä
pala
purjoa
2
retiisiä
2
keitettyä munaa

Mausteet:

ripaus sokeria
sitruunamehua
ripaus mustapippuria
oliiviöljyä

Koristeeksi:

tuoretta tilliä
sitruunaviipaleita

Valmistusohje

  1. Keitä kaurasuurimoita suolalla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
  2. Keitä kananmunat. Kuori ja pilko neljään osaan.
  3. Pese ja pilko salaatti, retiisi ja purjo. Sulata herneet.
  4. Mausta kaurasuurimot ohjeen mausteilla.
  5. Kokoa aineksista kaunis annos ja koristele tuoreella tillillä ja sitruunaviipaleilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurasuurimo – Kinnarin Tilan ruokaisat kaurasuurimot

Verkkokaupaan

Savusärki 220g, Puula-Särvin

Verkkokaupaan