Kauratuotteet

Suomalaiset ovat tottuneet syömään puuroa aamuisin. Voisi jopa sanoa, että olemme puurokansaa. Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet ja kokonaiset suurimot ovat valmistettu Kinnarin Tilan sekä meidän kumppaniviljelijöiden valmistamasta kotimaisesta, Päijät-Hämeessä kasvaneesta kaurasta.

Kinnarin Tilan kaurahiutaleiden ja suurimoiden erityinen ominaisuus on höyryttämättömyys. Se tarkoittaa, että kaurahiutaleita ja suurimoita ei ole valmistuksen yhteydessä lämpökäsitelty vesihöyryllä. Menetelmän ansiosta tuotteissa säilyvät paremmin kauran alkuperäiset entsyymit ja rasvat. Kinnarin Tilan kaura onkin höyryttämättömyyden vuoksi tuoretuote, jonka säilyvyys on kuusi kuukautta tuotteen valmistuksesta. Käsittelemättömyys vaikuttaa myös suotuisasti puuron ja suurimon kypsymisaikaan: Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet kypsyvät noin minuutissa. Valmis puuro on sileää, pehmeää ja maukasta. Höyryttömät kaurahiutaleet ovat myös proteiininlähde: tuote sisältää 14,5 % proteiinia.

Höyryttämätön kaurahiutale on kypsentämättömänäkin rakenteeltaan höyrytettyä hiutaletta pehmeämpi. Sen vuoksi Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet sopivat erinomaisesti esimerkiksi raakapuuroon tai antamaan smoothieihin silkkisen pehmeää rakennetta. Lisäksi hiutaleet sopivat leivontaan tai ruoanlaittoon, esimerkiksi korvaamaan korppujauhot lihapullissa.

Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleilla on sekä Hyvää Suomesta -alkuperämerkki että ravitsemuksellisesta laadusta kertova Sydänmerkki.

Näytetään kaikki 10 tulosta