Kaura-rusinakeksit

Kaura-rusinakeksit

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Laatikkoruoat | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot | Välipalat |


Herkulliset kaura-rusinakeksit isoäidin tapaan. Kaurakeksien erityisen hyvän maun salaisuus on kanelissa.

Työaika: 5 min
Annoskoko: 24 kpl

Erityisruokavaliot:

PÄ, MU,

Ainekset

220 g
voita
2 1/2 dl
fariinisokeria
2 1/2 dl
sokeria
2
kananmunaa
1 tl
vaniljasokeria
1 rkl
kanelijauhetta
3/4 tl
suolaa
1 tl
soodaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
7 dl
Kinnarin Tilan höyryttömättömiä kaurahiutaleita
2 dl
rusinoita
1 dl
saksanpähkinöitä karkeina paloina
(vettä)

Valmistusohje

  1. Vatkaa voi ja sokerit yhteen.
  2. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon ja vatkaa hyvin.
  3. Yhdistä vaniljasokeri, kanelijauhe, suola, sooda ja vehnäjauhot. Sekoita taikinaan.
  4. Lisää rusinat sekä saksanpähkinät. Sekoita.
  5. Voit lisätä noin 1 rkl vettä, jos taikina näyttää tarvitsevan sitä. Lisää lopuksi kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  6. Ota suuria ruokalusikallisia taikinasta ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Muista jättää kekseille jonkun verran väliä sillä ne leviävät uunissa.
  7. Paista uunin keskitasossa 180 asteessa noin 10 - 12 minuuttia.
  8. Anna keksien jäähtyä ritilällä.
  9. Säilytä ilmatiiviissä astiassa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kaurahiutaleet – höyryttämättömät Kinnarin Tilan kaurahiutaleet

Verkkokaupaan

Lue lisää blogissa

Marjaiset kaurakeksit

Lue lisää

Puolukka-kauracookiet

Lue lisää