Perinteiset kaurarieskat

Perinteiset kaurarieskat

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot |


Suloisen pehmeät kaurarieskat valmistuvat käden käänteessä. Voit käyttää rieskoissa myös valmiiksi keitettyä (tähteeksi jäänyttä) kaurapuuroa. Tarvitset sitä noin 2 dl.

Työaika: 5 min
Paisto- / haudutusaika: 15 min
Annoskoko: 8 kpl

Erityisruokavaliot:

MU,

Ainekset

2 dl
vettä
1 dl
Kinnarin Tilan höyryttömättömiä kaurahiutaleita
1 dl
piimää
1
kananmuna
1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Valmistusohje

  1. Lisää vesi ja kaurahiutaleet kattilaan. Anna kiehua noin 1 minuutti, samalla sekoitellen. Anna puuron hautua noin 1 minuutti.
  2. Lisää puuroon piimä, kananmuna, suola, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa olla hiukan löysää.
  3. Kaada taikina leivinpaperoidulle ja kevyesti jauhotetulle pellille. Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen pyöreäksi rieskaksi.
  4. Jaa rieska taikinapyörällä kahdeksaan palaan. Pistele rieska haarukalla.
  5. Paista rieskaa uunin keskitasossa 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kinnarin Tilan höyryttämättömät kaurahiutaleet

Verkkokaupaan

Lue lisää blogissa

Kaura-hunajaleipä

Lue lisää

Kaura-peltileipä

Lue lisää