Kauranäkkäri

Kauranäkkäri

Granolat ja mysli | Jälkiruoat | Keitetyt puurot | Keitot | Leivonta | Makea leivonta | Puurot | Ruokareseptit | Salaatit | Smoothiet | Suolainen leivonta | Tuorepuuro | Uunipuurot |


Rapeat ja mureat kauraisat näkkärit maistuvat sellaisenaankin, mutta erityisen hyviä ne ovat, kun päälle sipaisee ohuen voikerroksen. Myös erilaiset juustot ja ilmakuivattu kinkku maistuvat näiden näkkäreiden päällä.

Työaika: 10 min
Paisto- / haudutusaika: 20 min
Annoskoko: 24 kpl

Ainekset

3 dl
Kinnarin Tilan höyryttämättömiä kaurahiutaleita
2 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
2 tl
leivinjauhetta
100 g
huoneenlämpöistä voita
1/2 - 3/4 dl
vettä

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Kuutioi voi ja nypi se kuivien ainesten kanssa murumaiseksi seokseksi.
  3. Lisää vesi ja muovaile kiinteäksi taikinaksi.
  4. Laita taikinapallo kahden leivinpaperin väliin ja kauli pellin kokoiseksi levyksi.
  5. Poista ylin leivinpaperi. Viipaloi levy 24 osaan. Pistele levyn pinta haarukalla tai kauli näkkileipäkaulimella. Vedä leivinpaperi taikinoineen pellille
  6. Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, 200 asteessa.
  7. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Kinnarin Tilan höyryttämättömät kaurahiutaleet

Verkkokaupaan

Lue lisää blogissa

Kaura-hunajaleipä

Lue lisää

Kaura-peltileipä

Lue lisää

Kaurasämpylät ilman vehnäjauhoja

Lue lisää

Perinteiset kaurarieskat

Lue lisää